DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLER

21.03.2024 140

Kare Bulmaca Etkinliği

Komisyonda yer alan Türkçe öğretmenlerimiz taraķndan hazırlanan kare bulmaca çoğalƨlarak sınıflarda uygulanmıştır.

Kelime Türetme Etkinliği

Mesnevi’den hikâyelerinden seçilen bir kelime ile öğretmen etkinliği başlatmışƨr. Belirlenen öğrenciler kelimenin son harfinden sırayla yeni bir kelime bulmaya çalışmışlardır. Tüm kelimelerin proje kapsamında yeni öğrenilen kelimelerden olmasına özen gösterilmiştir.

Öykü Kartları Hazırlama Etkinliği

Komisyonda yer alan Türkçe öğretmenlerimiz taraķndan belirlenen bir öykü öğrencilere uygun okuma teknikleri ile okunmuştur. Öğrenciler okunan öykünün bir kısmının resmini çizmişƟr. Hazırlanan bu resimler öyküdeki olay sırasına göre dizilerek etkinlik tamamlanmıştır.

Anlamını Bul Etkinliği

Mesnevi hikâyelerinden bazı kelimeler seçilerek kartonlara yazılmışƨr. Kelimenin alƨna da kelimeyi anlaƨrken kullanılması yasak kelimeler eklenmişƟr. Sınıf iki gruba ayrılarak etkinlik gerçekleşƟrilmişƟr. Öğrenciler bu kelimeleri grup arkadaşlarına anlatmaya çalışmıştır.