DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

04.03.2024 145

ANLAMINI BUL ETKİNLİĞİ

Anlamını bul etkinliği proje kapsamında sınıflarımızda gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlik şu şekilde gerçekleştirilir Oyun için hazırlanmış kelimeler içi görünmeyen bir torba içine alınır. Her takımdaki birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü̈ oyuncular birbirlerine karşı yarışacaklardır. İlk takımın ilk oyuncusu torbadan bir kelime seçer, seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermez. Kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalışır. Eğer ikinci oyuncu anlatılan kelimeyi bilirse takım bir puan alır. Sırasıyla diğer takımların birinci ve ikinci oyuncuları da yarışır. Tüm takımların ilk turu tamamlanınca, bu kez ikinci oyuncular torbadan birer kelime çekerek üçüncü sıradaki takım arkadaşlarına anlatmaya çalışırlar ve oyun bu şekilde sürer. Oyunda kullanılacak kelimeler proje kapsamında öğrenilenler arasından seçilerek kazanımların kavratılması amaçlanmıştır .

DEDE KORKUT HİKAYELERİ’NDEN HAREKETLE YENİ BİR HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

Dede Korkut Hikayeleri’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım olan yarışma okulumuz öğrencileri arasında gerçekleştirilmiştir. Yarışma duyurusu yapılmış öğretmenlerimizin yönlendirmesi ile öğrencilerimizin hikayelerini yazmaları sağlanmıştır. Yazılan hikayelerin arasından okul birincisi seçilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

05-03-2024

ANAHTAR KELİMELERLE HİKAYE YAZMA

Okulumuzda  Dede Korkut Hikayeleri kitabından belirlenen  Bozkurt, Oğuz Türkleri, düşman ordusu, kahraman, adalet, cesur, güçlü, yiğit kelimeleri ile yeniden bir hikaye yazma etkinliği düzenlendi.Öğrencilerimiz kurguladıkları hikayeleri Türkçe öğretmenlerine teslim etti. Beğenilen hikayeler okul panosunda sergilendi.

05-03-2024

HATIRLATMACA ETKİNLİĞİ

Hatırlatmaca, belirlenen kelimelerle bİşka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bir aktivitedir. Bu etkinlikte, numaralandırılmış kelime gruplarındaki kelimeler, bulmacadaki ilgili boşluğa yazılıp. bu şekilde öğrencilerin, kelime ilişkilerini keşfedip yeni sözcükler oluşturmayı öğrenmeleri amaçlanmıştır. Sınıflarımızda proje kapsamında hatırlatmaca etkinliği uygulanmıştır.

04-03-2024

 

04-03-2024