DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

21.12.2023 243

 

Okulumuz “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında bütün sınıflarımızda klasik eserler okumaları gerçekleştirilmiş, bu eserlerle bağlantılı olarak eş anlamlı kelimelerle pano çalışmaları yapılmış ve Bilen Oturur etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Bilen Oturur Etkinliği

Yeni öğrenilen kelimelerin kavratılmasında etkin olarak kullanılan bir oyundur. Türkçe öğretmeni, yeni öğrenilen kelimeleri ve bu kelimelerin eş anlamlılarını tahtaya yazar. Sınıftaki bütün öğrencileri ayağa kaldırıp tahtadaki kelimelerin eş anlamlısını sırayla öğrencilere sorar. Doğru yanıtı veren ayaktaki öğrenci yerine oturur. Tahtadaki bütün kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar etkinlik devam eder.

Bilen oturur etkinliği, öğrencilerin yeni kelimeleri öğrenmelerine ve aktif katılımlarını teşvik ederek dikkatlerini sürdürmelerine yardımcı olabilecek eğlenceli ve etkili bir dil öğrenme yöntemidir.

Bu etkinlik, öğrencilerin hem eş anlamlı kelimeleri öğrenmelerine hem de derse aktif bir şekilde katılımlarıyla dikkatlerini sürdürmelerine yardımcı olabilir. Eğlenceli bir öğrenme deneyimi sağlayabilmek için okulumuz Türkçe öğretmenlerinin katkılarıyla bilen oturur etkinliği sınıflarımızda gerçekleştirilmiştir.

 21-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-2023